tisdag 4 februari 2014

Artist: Eluna

Jag har en vän som heter Sebastian. 

Han lever sitt ordinära enkla liv i en mysig liten etta, centralt belägen i Borås, ett stenkast från skolan jag går på, faktiskt. Han jobbar som vilken annan människa som helst och har ett volontärjobb vid sidan av. Han är en upptagen kille helt enkelt. När tid finns över, vilket är något som kanske inte alltid letar sig in i hans vardag, så brukar han göra lite musik. Sen nästan ett år tillbaka så har han släppt musik under artistnamnet Eluna. Han har släppt den digitalt på Bandcamp och Soundcloud och haft turen till att fysiskt släppa sin musik på kasett hos det småländska kasettbolaget Zeon Light.

Sebastian, som spelar både piano och gitarr skulpterar musik ämnad för dagdrömmande. Han har vävt in båda instrumenten i en varm, omfamnande och effektindränkt ljudbild som osar förvriden chillwave, ambient och indiepop. Det signatursoundet återfinns på "Drömmar och andra fobier"-EP:n som han debuterade med i sommras. Han är nu aktuell med en ny EP som skall komma att heta "Trädgårdsmästarinnans tillförlitliga tillflykt". Den släpps nästa vecka i 20 "strikt numrerade exemplar"-som Zeon Light i sitt uttalande så fint uttryckte det, så det är bara att hålla utkik. Såklart kommer den att finnas tillgänglig att köpa digitalt också, men fysiska exemplar är ju alltid kul att ha. 

Som en teaser lät Zeon Light lägga upp en låt från den kommande EP:n häromdagen på Soundcloud och den kan man lyssna på här.

Lite länkar:

https://soundcloud.com/rymdmetafor (Eluna) 
http://rymdmetafor.se (Musik-och ljuddesignsbyrå som Sebastian driver) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar