lördag 16 november 2013

SIRIUSMO!!

Moritz Friedrich heter mannen bakom Siriusmo. Diggar du namnet? Ja, det är coolt. Han är tysk också. Ännu bättre. Tyskar kan elektronisk musik, for sure. Det tycker jag i alla fall och Siriusmo är inget undantag. Han är en berlinbaserad producent och gör elektronisk dansant musik. Han är också en konstnär. Sysslar bl.a med grafittimålning och grafisk illustration. Han är sjukt bra på att bemästra de flesta elektroniska genrer, och har släppt musik inom både techno, house, hip-hop, dub, disco, nu-disco, fransk house ala Daft Punk och Justice. Ja, listan kan göras så sjukt lång. 

Vart jag vill komma är att hans musik är bra, dansant och nyskapande. Det är allt du hört förut och det du inte har hört förut, och väldigt många av hans låtar är uppbyggda av bara samples, vilket jag tycker är sjukt coolt. Han har släppt musik på alla möjliga bolag vilket jag tycker är onödvändigt att nämna här. Däremot har han remixat för Digitalism och Simian Mobile Disco, vilket jag tycker är värt att nämna. Jag rekommenderar er till att lyssna på hans Debut-LP, Mosaik. Jag tycker att den är asbra och förmodligen så tycker ni detsamma. Mosaik

Eller så kan ni lyssna på hans senaste alster Enthusiast som släpptes tidigare iår, även den sjukt bra, om inte bättre. Fullt med analoga och varma ljud och pulserande beats som får stela och bittra semi-hipsters som mig att vilja dansa. 


Enthusiast

Jag tänker inte länka något, för ni får helt enkelt leta själva efter honom. Skriv in Siriusmo i sökfältet på spotify, så hittar ni honom. Ha en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar